Young Living

Eteeristen öljyjen käyttötavat ja turvallinen käyttö 💧
Näin minulle on Young Livingin kautta opetettu, ja näin myös neuvon eteenpäin ❤


Käyttötavat:
💧Aromaattisesti:
Aromaattinen käyttö tapahtuu yleensä ihan vain pullon suusta tuoksuteltuna tai diffuuserin kautta. Aloittelijoille suosittelen aina aloittamaan diffuuseroinnin yhdellä tipalla! Tippoja voi aina helposti lisätä. Itse laitan yleensä n. 4 tippaa. Tippojen määrä riippuu öljystä ja tilasta, jossa diffuuseroi.
💧Paikallisesti:
Eli iholle eteerisen öljyn sively. Öljy laitetaan sinne, missä tarvetta on.
Laimennus on erittäin tärkeää! Laimennusöljyksi soveltuvat puhtaat, luomulaatuiset kasviöljyä, esim. oliiviöljy, kookosöljy, manteliöljy. Itse käytän eniten Young Livingin omaa kasviöljysekoitusta, V6:ta.
Osa eteerisistä öljyistä on ns. kuumia öljyjä, jotka laimentamatta saattavat polttaa ihoa. Näitä ovat esim. Oregano, Thyme (timjami), Cinnamon bark (kanelin kuori), Clove (neilikka). Vaikka olet pohjaöljyä iholle laittanut, ja ihoa alkaa silti kuumottaa, punoittaa ja kutittaa, voit aina lisätä laimennusöljyä myöhemminkin.
Vaihtele eteerisen öljyn paikkaa iholla. Jos aina laitat öljyn esim. ranteeseen, jossain vaiheessa ranteen iho voi alkaa reagoimaan.
Aurinko ja sitrusöljyt eivät sovi yhteen. Eli älä käytä mitään sitrusöljyjä tai niitä sis. öljysekoituksia, jos tiedät että vietät auringossa aikaa. Varoaika riippuu hieman öljystä ja ihmisestä, mutta se on noin 1-2vrk. Itse en käytä sitrusöljyjä kesäisin iholla ollenkaan, koska mulla on aika herkkä iho.
Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että älä laita eteeristä öljyä mihinkään vartalon aukkoihin 😅😉
Jos öljyä joutuu silmään, sivele päälle laimennusöljyä. Helpottaa nopeasti 👍
💧Sisäisesti:
Tämä aiheuttaa paljon keskustelua! Mutta totta se on, Young Livingillä on ravintolisäluokituksen saaneita eteerisiä öljyjä. Niiden arvonlisäverokin on elintarvikkeiden 14%. Ravintolisäöljyt tunnistaa valkoisesta etiketistä.


Eteeriset öljyt ovat valtavan voimakkaita! Siksi esim. yrttiöljyjä ruokaan lisätessä annostus voi olla näinkin mitätön: kasta hammastikkua öljypullossa ja pyöräytä ruoassa!


Kysy vapaasti, mitä tahansa kysyttävää tulee!